Theta-floating

A Theta-floating egy szimbólumokkal dolgozó technika, amelyet pár éve Esther Kochte fejlesztett ki Németországban. Ez az egyszerű, de nagyon hatásos módszer egyre népszerűbb az ügyfelek és a velük dolgozó coachok körében. A Theta-floating ülések során bármilyen, az életünket megnehezítő problémának meg tudjuk találni a gyökerét, felszínre tudjuk hozni és fel tudjuk oldani a problémát okozó tudatalatti programot, érzelmi vagy spirituális blokkot.

A Theta-floatingnál nem mélyülünk el az ügyfél családrendszerében, nem feszegetjük a gyermekkori traumákat vagy problémákat, hanem egyszerűen és direkten azt nézzük meg szimbolikus képek segítségével, hogy itt és most mi okozza az adott elakadást és ezen dolgozunk.

A Theta-floating hatékonyan alkalmazható a következő esetekben:

  • Családi-, párkapcsolati problémák
  • Egyéb kapcsolati konfliktusok
  • Egészségügyi problémák
  • Munkahelyi gondok
  • Életvezetési gondok
  • Érzelmi problémák
  • Anyagi természetű problémák
  • Stressz, indokolatlan félelem, fóbiák esetében

Szeretettel várlak, ha olyan problémával találtad szemben magad az életed bármely területén, amit nem tudsz megoldani és a családrendszer helyett inkább szimbólumokkal dolgoznál! Amennyiben Theta-floatingra szeretnél jönni, kérlek írj emailt vagy hívj, hogy időpontot tudjunk egyeztetni!

Időpontot szeretnék egyeztetni Időpontot szeretnék egyeztetni

A következőkben további hasznos információkat találsz a Theta-floatingól. Kérlek, kattints a kék fejlécekre a válaszokért!

A Theta-floating ülés nem igényel különösebben semmilyen előkészületet vagy eszközt. A coach leül a klienssel szemben, a kliens elmondja, hogy milyen problémával küzd és min szeretne változtatni. Ezután a coach kér egy szimbolikus képet, ami az adott problémához kapcsolódik és megkéri a klienst, hogy helyezkedjen bele a képbe csukott szemmel. Ezután a képről és főként a hozzá kapcsolódó érzésekről beszélve, azokat megengedve, átélve feloldják a problémához tartozó blokkot. Az ülés csukott szemmel zajlik, miközben a coach fenntartja a theta állapotot (ez egyfajta relaxált, meditatív állapot, de nem hipnózis), amelyben könnyebben elérhetőek a nem tudatos információk és megváltoztathatóak a programok.

Az ülés másfél-két órát szokott igénybe venni.

Igen, de mivel a coach előidézi ezt az állapotot és az agy könnyen szinkronizálódik, ezért az ügyfélnek nem kell ehhez semmilyen előképzettség.

 

Ez is egy blokk, amelyet fel lehet oldani az első ülés alkalmával. Ezután az a tapasztalat, hogy már nincsen ezzel probléma.

 

Igen, de ebben az esetben annak, akivel éppen nem dolgozunk csendben végig kell ülnie a folyamatot. Tapasztalatom szerint, míg a családállításnál hasznos, ha látjuk, hogy a párunk mivel küzd, itt – mivel a Theta-floating érzelemmel töltött belső képekkel dolgozik – aki “kívül van” annak nagyon kevés érdemi információ jut a birtokába.

Ebben az esetben a coach és a kliens érzi és tudja igazán, hogy mi történik. Szerintem, érdemes inkább az ülés után megbeszélni a dolgokat.

Ezt pontosan nem tudom megmondani, mert problémafüggő. Vannak olyan dolgok, amik már egy ülés után megoldódnak, másokhoz két-három ülés is kell.

 

Szimbolikus képek segítségével megtaláljuk, hogy milyen elfolytott érzelem, milyen korlátozó hiedelem okozza azt, hogy nem tudunk megküzdeni egy problémával. Az adott érzelem megtalálásával ehhez kapcsolódó érzelem átélésével feloldjuk a fizikai szinten megjelenő blokkot.

 

Ebben az esetben is az a tapasztalatom, hogy jó, ha hagyunk a pszichének egy-két hetet arra, hogy alkalmazkodjon a változáshoz.

 

A Theta-floating esetében is jelentkezhetnek az ülés után fizikai és lelki tünetek. Csakúgy mint a homeopátia esetében, lehet rosszabbodás az adott problémával kapcsolatban. Előfordulhat például hevesebb érzelemkitörés, váratlan sírás vagy akár teljesen érzelemmentes, “lefagyott” állapot is. Fizikai tünetek is megjelenhetnek, például influenza-szerű tünetek, fejfájás, szédülés, hányás, hasmenés. Ezek a általában átmenetiek szoktak lenni, érdemes – az ésszerűség határain belül – hagyni természetesen lefolyni őket. A tünetek általában nem tartanak tovább egy hétnél.

 

Mindenképpen! Ahogy a családállítás esetében is, itt is az a lényeg, hogy felszabadítsunk olyan érzéseket, amik le vannak blokkolva és így feloldjuk a fizikai szinten ehhez kapcsolódó blokkot. Pont azért hasznos mind a két módszer, mert “felhozza” a tudatalattiból a tudatosba az okokat és az érzelmek átélésével megszüntetheti a blokkot.

 

Minden módszer csak akkor működik, ha a kliens valóban hajlandó átélni az érzelmeket és valóban megengedni a megoldást. A coach nem tudja “kierőszakolni” és nem is “erőszakolhatja ki” a változást. Ez minden kliensnek a saját felelőssége. A coach csak a legjobb tudása szerint segít, de a döntés végül mindig az ügyfélé. Mindenki felelős a saját életéért és a döntéseiért.