Steven Gambrel – a színek mágusa

A manapság olyan divatos minimál és modern terek visszafogott színpalettája mellett üdítő olyan lakberendezők munkáit látni, akik bátran bánnak a színekkel. Sok olyan designer van, akik különböző élénk színeket dobálnak egymás mellé és a vibrálástól remélik a kívánt elegancia és élettel teliség megteremtését. Sokszor ezek a próbálkozások kaotikus, kellemetlen terek kialakulásához vezetnek, amelyeken látszik, hogy nem professzionális kezek alkották őket. 

Steven Gambrel terei azonban egészen mások. Van, hogy visszafogott színpalettával tervez, de nagyon sok olyan enteriőr megálmodása is az ő nevéhez fűződik, amelyekben az elképesztően élénk színek ellenére csodálatos harmónia uralkodik. Három, maximum négyféle színnel szinte mindenki tud eleganciát sugárzó teret létrehozni, főleg akkor, ha ezen színek közül kettő valamilyen neutrális árnyalat, mondjuk, fekete, fehér, szürke vagy barna. Erős, domináns színeket harmónikusan összeházasítani már jóval kevesebben képesek. Steven Gambrel egyike ezen keveseknek. 

Az eredetileg építésznek készülő Gambrel 1996-ban alapította meg saját belsőépítészeti és lakberendezési vállalkozását. A New York-i székhelyű cég az alapítása óta dolgozott már több kontinensen, köztük Európában és Ázsiában is. Magánházak mellett kereskedelmi ingatlanokat és vendéglátóipari egységeket is a portfóliójukban tudhatnak és igen változatos ügyfélkörrel rendelkeznek. Mindez nem meglepő, elnézve az elkészült tereikről összegyűjtött színes, egyedi és kivétel nélkül nagyon elegáns fotókat. 

Íme, egy kis ízelítő: