Horgolt falidísz – kísérlet a kedvenc pálcáimmal

Aki figyelemmel kísérte eddig az oldalt, tudja, hogy nagyon szeretek horgolni. A helyzet az, hogy bár a horgolótű egészen furcsán áll a kezemben – totálisan szabálytalanul – és minden pálca megtanulásakor fejben meg kell fordítanom a képeket, videókat a bal kezem miatt, azért időről időre elkészül egy-egy projekt. 

Ezúttal egy falidíszt készítettem, amelynek a színei és formái harmonizálnak a függöny színeivel és geometrikus mintájával. Szerencsére osztatlan sikert aratott a családban, úgyhogy fel is tettük két rövid bambuszpálca segítségével. 

A kagylóminta régi kedvencem volt, amit szerettem volna megtanulni. Mivel ez egy középről építkező minta, amely koncentrikus négyzetekből épülve gyarapodik, mindig is csak négyzet alakú lesz, akármekkorára horgolja is az ember. Nekem téglalap alakú falidíszre volt szükségem, ezért ki kellett találnom, hogy milyen pálcákkal egészítem ki a négyzetemet. Az egyszerű alappálcák mellett a választásom a fonott mintára esett, amit régen ki szerettem volna próbálni. Tudtam már, hogy hogyan kell elkészíteni, de valahogy mégse illett egyik tervembe se. Mostanáig. Szerintem ez a két szürke csík, amelyek egy fonott kosár textúráját idézik, nagyon dekoratívan keretezik a falidíszt. 

Ezzel a projekttel három célt is sikerült elérnem: 

  1. Lett egy függönyhöz illő falidíszünk
  2. Megtanultam a kagylómintát, ami régen izgatta a fantáziámat
  3. Végre sikerült valahová beépítenem a fonott mintát 

Annyira örültem, hogy elkészültem vele, hogy egyből neki is álltam egy aprócska (150 cm x 200 cm-es) takarónak. Ezzel biztosan sikerült eltolnom a következő sikerélményemet úgy négy-hat hónappal… :)